2017. feb 20.

Kezdés előtti utolsó

írta: effiksz
Kezdés előtti utolsó

célegyenesbefordultunk

 

Múlthéten miközben az utolsókat rúgtam a földesekbe (vagy ők belénk?!) megjöttek a kiviteli tervek. Mindenféle metszetek, vázrajzok, méretek a gerendákról ésatöbbi - gyakorlatliag szabástervek.
Álljon itt egy gyors példa

Átnézve találtunk még benne egy-két kivetni valót (olyan dolgokat, amiket korábban picit máshogy beszéltünk - semmi elvi hibát), megbeszéltük, a gyártás már az alapján történik.

Rendelnünk kellett vízszigetelést is. A kivitelező vállalta annak lerakását, ám a beszerzés nem az ő hatásköre, az szerződött összeg ezt nem tartalmazza.
Így hát irány anett: 'bitumenes vízszigetelés'

Gyors hezitálás után elindultam a GV-35 és GV-45 irányába. Választék majdnem gazdagon van: akad néhány márka igen eltérő árban: ~400 petáktól 1000 fölöttig terjedő skálán van minden (négyzetmétere!). Gyors egyeztetést eszközöltem a műszaki ellenőrünkkel, aki tájékoztatott, hogy kb mindegy melyiket vesszük, a lényeg, hogy 'üvegfátyol hordozóval' rendelkezzen, illetve, hogy GV-45-ös legyen (a vastagabbik...)

Így a keresést erre célzottan engedtem el a gugliban. Cél, hogy minnél olcsóbban találjak ilyet.

Némi kutatás után rábukkantam egy cégre (ám legyen reklám: TetőCentrum), ahol épp a 'GUTTA Guttabit OXID GV45 bitumenes lemez' akciósan bruttó 459 HUF / nm áron volt beszerezhető. Gyors telefonhívás, raktáron van-e, kiszállítják-e időben hogyan fizessek (előreutalás).

Rendelés leadva. (Arra figyeljünk, hogy ha megfelelő mennyiséget rendelünk, akkor szállíttassuk is ki. Az ok igen egyszerű: egy ilyen tekercs 10mx1m-es, 45kg. Pont)

Szólj hozzá

bitumen vízszigetelés kiviteli terv szabásterv GV45 üvegfátyol