2016. júl 28.

Másodsorban

írta: effiksz
Másodsorban

Újabb hetek elteltével az előző helyhez közel találtunk pár másik telket, de egyik sem nyerte el igazán a tetszésünket. Hiányzott az a bizonyos szikra
Az egyik kicsi volt, a másik rossz fekvésű, a harmadik négyzetméter ára magas volt... Azt persze mondanom sem kell, hogy az árak szinte heti rendszerességgel emelkedtek... (12-14.000 HUF/nm)

Képtelenségnek tűnt megfelelő helyet találni, már lassan kezdtük is feladni. Majdnem sikerült beleugranunk a 'temetős telekbe', ám az anyagiak pillanatnyi állása megakadályozott benne.

Repültek a hetek, mígnem egy esős tavaszi napon felkerült netre egy nagy, ám a pénzügyi kereteken kívül eső telek. Gyorsan felhívtuk, hátha a feléből engednek még keveset.
Telefonon keresztül sikerült is leegyeztetni egy találkozót, ám mire arra sorkerülhetett a tulajdonos emelt pár egységet az áron (~10%) tekintettel a sok érdeklődésre... Az ingatlanos biztosított minket, hogy mi még az 'eredeti' összegért vehetjük meg az ingatlant, így továbbmentünk ezügyben.
A telek egy kisebb domb tetején, még be nem épített területek kellős közepén áll, víz/gáz/villany van, aszfaltos utca 50méterre, nagyon csendes, nyugodt területen. Zseniális! Máris tudtuk, hogy ha az eredeti árból még kicsit tudunk alkudni, akkor meg is vagyunk! Hosszú hetek kitartó munkája meghozta gyümölcsét! Végre! Ollé!

Nincs is más hátra, mint a hivatalos ajánlat tevés. Ingatlanoshoz bemegy, papírokat kitölt, némi pénzt (200k HUF) mintegy 'letétbe' otthagy (ami ha megköttetik az üzlet, akkor foglalóba megy át, egyéb esetben visszajár), majd vár türelmesen pár napot.

Amíg várunk a válaszokra, addig telefonáltam párat. Ki szerettem volna deríteni, hogy a közművek valóban ott vannak-e ahol mondják (sajnos a személyes terepszemle alkalmával a villanyoszlopon kívül mást nem találtunk). Az önkormányzatot kerestem, hogy víz/csatorna van-e. Sajnos ők nem tudják, hívjam a vízműveket... A második telefonon szerencsésen célbaért: van csatorna és víz a telken.

Várakozás teli 2 nap volt mire megjött a tulaj válasza. Az általa korábban megemelt árból engedett valamennyit. Jelnetős eltérés a mi elképzeléseinkhez képest. Ahelyett hogy alkudni lehetne az árból, még feljebb megy... Mi ez már?! bahh...

Volt újabb 3 napunk a válaszra: elfogadjuk amit a tulaj megálmodott (esetleg még alkudozunk kicsit), vagy hagyjuk az egészet...

Szólj hozzá

hivatal csatorna ajánlat telek szikra