2016. júl 28.

Első áldozat

írta: effiksz
Első áldozat

Hosszú hetek kitartó keresgélése során sikerült találni egy egész nagy és olcsó telket. Kicsit 'eldugva' az újépítésű terület sarkában, enyhén lejtős terület végén, szép környéken.

Mint kiderült azért volt jóárasítva, mert a helyi temetővel 'sarokhatáros' és a HÉSZ-ben (Helyi építési Szabályzat) adott egy passzus, miszerint a 'temető védőtávolságán (50m) bejelentésköteles lakóépület nem építhető. Így a telek valamivel több mint fele válik beépíthetetlenné, ami meg kínos tekintve, hogy építkezni szeretnénk. Elvileg a maradék terület is elég lenne, na de na!
Ezt persze a helyi önkormányzatnál nem tudták hovatenni (pedig tán' ők készíttették évekkel ezelőtt). Az építésügyi hivatalhoz irányítottak, akik pedig az ÁNTSZ-hez (mert a védőtávolság fogalmát ők alkották, így biztos az ő 'saruk'). Az ÁNTSZ arról tájékoztatott, hogy épp pár hete vették ki a törvények közül az ide tartozó bekezdést, így az ő részükről nincs tilalom (erről emailben kaptam egy nyomtatványt, miszerint ők nem állnak egy leendő ház útjába) Hurrá! Akkor ezt máris el lehet mondani a többi hivatalnak, hogy valaki végre állást mert foglalni ebben a kérdésben...
Igaz, hogy az aktuális HÉSZ-ben még hónapokig jelen lesz a tilalom, ám mivel pont új HÉSZ-t készíttet az önkormányzat, így akár még működhet is a dolog.

Ám sajnos nincs meg a szikra. Kb minden stimmel a telekkel, ám valami mégsem az igazi. Keresgélünk még és ha másikat nem találunk, jó lesz ez is.

Szólj hozzá

telek szikra HÉSZ ÁNTSZ