2016. júl 28.

3 hosszú nap és egy döntés...

írta: effiksz
3 hosszú nap és egy döntés...

Nem tudtuk, hogy mit tegyünk. De tényleg.
Ugorjunk bele egy szép, nagy, szinte minden tekintetben megfelelő telekbe olyan áron, amit nem biztos hogy meg kellene engedni magunknak, avagy térjünk vissza a sokat emlegetett 'temetős' telekre. Jó helyen van az, meg olcsó is, majd megszokjuk...

Persze, hogy a 3 nap is helyszíni szemlével és a net túrásával telt.
Egy ilyen utunk alkalmával eszembe jutott, hogy volt egy telek amit még csak kívülről láttunk. Régi falusias környezetben, 2-3 utcára az eddig mustrált újépítésű területektől. Nincs mit veszítenünk, nézzük hát meg.
Egyeztettünk oda is egy időpontot. Az átfutási idő alatt megvizsgáltuk a területet térkép alapon is: ovi suli közel, utca csendes, kisforgalmú, bolt a sarkon, tömegközlekedés - vonat - 10 perc séta. Egész jó. 

Eljött a megtekintés napja. Telek előtt találkozó, bájcsevej, bemenetel. A ház előtt a járdánál szép szál meggyfa sok zöld bogyesszel rajta.
Szép nagy régi paraztház áll az oldalában tele kisebb nagyobb repedésekkel (nem értek a lovakhoz - hátha menthető egy része, nemkén' mindent lebontani, jól jönne egy 'ajándék' kocsibeálló és tároló). Kert végében meggyfa, utána egy hatalmas diófa magasodik. Huh, ez tetszik! Az ingatlanos a kerítés irányába mutat, hogy a kert még csak ott kezdődik. Áhá! még egy 100méteres hosszon fut a birtok fel a dombra. Nagyszerű! De szép is ez! Bár a miénk lehetne...

Fél óra sétálgatás után illedelmesen elköszöntünk, majd vigyorogva távoztunk. Megtaláltuk!
Gyors egymás közötti egyeztetést követően eldöntöttük: ennek az árából próbálunk alkudni, majd lesz ami lesz, belevágunk! Természetesen a másikat még nem mondjuk vissza addig, amíg nincs egy papírunk ami bizonyítja, hogy komolyak a szándékaink ezzel kapcsolatban. Hívtuk is az ingatlanost, hogy alkudjunk meg. Sikerült is pár százalékkal lejebb faragni az árat. Zseniális!

Szombatot írtunk, így tervek szerint hétfőn-kedden papírozhattuk is a szóbeli megállapodásunkat.

Hát hogyne! Kezdődik a móka! Még csak vasárnap van, de már csörög is a telefonom. Az ingatlanos az. A tulajjal beszélt és kiderült, hogy a telek örökség, így még van rajta némi illeték amit ki kell fizetni, ha most adják el. Így vagy kifizetjük a fennálló állambácsi felé irányuló pénzt, vagy eladják másnak! Persze! 24 órán belül előkerült egy másik vevő is, aki már azonnal fizetne érte (a lovakat már bepróbálta a szin alá, hétfőn reggel megy a hivatalba, hogy megbizonyosodjon arról, hogy lehet ott lovakat tartania)! Így aki hamarabb foglalózza, az viszi! Micsoda húzás! Ezt nevezem!

Kockáztassunk? Blöffölnek? Valós a kihívás? Kitduja... Nemérdekel... Kell!

Így hétfőn az első dolgunk az volt, hogy némi pénz társaságában (~2%) felkeressük a tulajt és az ingatlanost, hogy némi foglalót helyezzünk el zsebeikben. Meg is vagyunk!

Egy kanyarral elmentünk a másik ingatlanoshoz is, akinél az előző telekre tettünk ajánlatot. Visszamondtuk. Másnapra az ott fizetett pénz a számlánkunk volt újra.

Ráfordultunk a célegyenesre!

Szólj hozzá

telek